Ortopéd cipőkészítés

Érdi Béta KKt., ortopéd cipőkészítés

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

Ortopéd cipőkészítés

 

 Az ortopéd cipő egy olyan gyógyászati segédeszköz, amit a készítők nem csupán egyedileg a vevő lábméretei alapján készítettek, szakorvos által előírt tartozékokkal is ellátják. Az ortopéd cipők orvosi rendelvényekre készülnek olyan pácienseknek, akik járásproblémával küzdenek, vagy mozgáskorlátozottak, és életminőségüket szeretnék javítani.

 

   Az ortopéd cipő nem egy új találmány, sok-sok évvel ezelőtt jelent meg. Azoknak, akik sérülésből vagy születésből adódó lábrövidüléssel rendelkeztek régen deszkadarabokkal pótolták a fennálló hosszírányú különbséget. A standard bőrcipő elterjedését követően a differenciát keményített bőrdarabokkal küszöbölték ki. Utóbbi módszert a mai napig használják kisebb rövidülések kezelésére, de az eljárást azóta továbbfejlesztették. Az ortopéd cipők a múlt század elején megjelent deformitások és lábbetegségek korrigálására is alkalmas. A kezeléshez szükséges termékcsaládot az indikációk alapkján lehet meghatározni.

 

   A cipőgyártás sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Hiába, hogy az alaptechnológián nem sok változás történt, az alapanyagok és kiegészítő anyagok és velük együtt az őket felhasználó technológia sokat korszerűsödött. Nagyon sok könnyen megmunkálható anyag jelent meg, amiknek kiváló minősége lehetővé teszi még jobb, könnyebb és esztétikusabb ortopéd cipő készítését, ami még jobban szolgálja a páciensek érdekeit.

 

   Méretvételi helyeinken széles fazonválaszték és színminta kollekció, fényképkatalógus áll az ügyfelek rendelkezésére, hogy az vevők igényeit teljes mértékben kiszolgálhassuk. Méretvevő kollégáink az ortopéd cipő modell kiválasztása során szakmai tanácsaikkal segítenek a választásban. Minden termékünk bőrből készül a minőségi előírásoknak megfelelően.

 

Az ortopéd cipő lehet:

- félcipő

- bokacipő

- magasszárú cipő

 

- zárt

- téliesített szőrme vagy bőrbéléssel

- lukasztással ellátott

- elöl nyitott, nyári használatra

 

- fűzős

- kapcsos

- tépőzáras

- csatos kivitelű

 

A talp kialakítása lehet:

- bőrtalp csúszásgátlóval

- bevont fa vagy rakott sarkas kivitelben

 

- gumitalp különálló fa vagy gumisarokkal

- kikönyített teletalp